Selecteer een pagina

Samen Rondetafel

Rondetafel is ontstaan door letterlijk heel veel samen Rond de tafel te zitten. Door ontmoetingen die inspireerden om door te gaan. Door mogelijkmakers onderweg. Door gebed en gedoe heen. Wat begon met een verlangen, wordt werkelijkheid door elke Rondetafel die start.

Het verhaal…

Het verhaal van Rondtafel begint bij jou. Jij die leeft samen met anderen. Op een manier die soms verrast en blij maakt, terwijl dat op andere momenten heel anders kan voelen. En middenin dat leven van alledag geloof je. Of probeer je dat te doen. De ene dag gaat het lekker, de dag erna is het zomaar een mooie theorie waar je verder weinig mee kan.

Dit verhaal van leven en geloven, is ons verhaal. Alleen voelt het vaak alsof het enkel jouw verhaal is. Dat iedereen het prima voor elkaar heeft behalve jij. Zo voelde het in ieder geval lang en vaak voor mij. En met dat ik dat tegen anderen vertelde ontdekte ik dat ik hierin echt niet de enige was. Zo ontstond het idee van Rondetafel: het ontwikkelen van materiaal dat uitnodigt om samen rond de tafel te delen over je geloof en leven. Gewoon zoals het is of juist niet. Omdat ik geloof en erop vertrouw dat het verbindt. Jij met jezelf, de ander en God.

Rondetafel begint bij jou. Aan elke tafel waar verhalen worden gedeeld en alles op tafel mag komen. Gewoon zoals het is of juist niet…

Na het idee volgt stap twee, drie, vier,…. om het ook echt werkelijkheid te laten worden. Eigenlijk raak je nooit uitgestapt. Maar ook die hoef je niet alleen te zetten zo ervaar ik steeds weer. Samen met allerlei mogelijkmakers die bedenken, schrijven, lezen en vormgeven ontstaat het materiaal. En ja dat gaat, net als in het echte leven, samen met gedoe, gebed, vieren, het even niet meer weten en er dan toch weer vol voor gaan.

Het verhaal van Rondetafel begon bij jou. Of beter gezegd ‘ons verhaal’. Maar eigenlijk begint het pas met elke Rondetafel die start. Waar verhalen worden gedeeld en alles op tafel mag komen. Wordt het toch bijna nog een rond verhaal…..

Lieve groet, Tine

ps. wil jij ook gaan Rondetafelen? Lees dan hier alles over het hoe of wat en bestel hier de try-out of box!

Samen maken?

Ideeën voor Rondetafel of om samen te werken? We horen graag van je!