Selecteer een pagina

Ronde
Tafelen

Ik ben niet zo'n prater, Is Rondetafel dan wel iets voor mij?

Of je nu een deler bent met het hart op de tong of meer een luisteraar, bij Rondetafel mag en kan het allemaal. Bij elk subthema zijn er twee verschillende verwerkingsvormen waardoor zowel de prater, luisteraar, maker en doener (in jou) helemaal tot z’n recht komen. Als groep kun je zelf kiezen hoe je de tijd tussen de verwerkingsvormen verdeelt.

Hoe goed moeten we elkaar kennen om te Rondetafelen?

Je kunt hartsvriendinnen zijn die elkaar door en door denken kennen of een nieuwe groep vormen met vrouwen uit je omgeving, en alles daar tussenin. Aan de hand van het eerste subthema ga je namelijk met elkaar ontdekken wat jij en de ander nodig hebben om ‘aan het licht te komen’. Door hierover concrete afspraken te maken, creëer je samen een veilige omgeving. Eén waarin je verrast kan worden door de ander, of je die nu al jaren kent of net hebt ontmoet.

ik heb geen christelijke achtergrond, is rondetafel dan iets voor mij?

Het is geen voorwaarde. De thema’s die aan bod komen zijn voor veel vrouwen ongeacht levensovertuiging herkenbaar, maar het perspectief waarin die thema’s worden geplaatst is wel duidelijk christelijk. Dit betekent niet dat we je gaan voorschrijven hoe het allemaal zou moeten zijn. Juist niet. Openheid en het ontdekken van Gods aanwezigheid in je leven van alledag staan centraal. 

Met hoeveel moeten we zijn om een Rondetafel te starten?

Rondetafel is ontwikkeld voor groepen van minimaal 4 tot maximaal 8 vrouwen, waarvan één de verantwoordelijkheid neemt voor het voorbereiden en leiden van het samen komen.

Ben je nu met z’n tweeën of drieën en wil je graag Rondetafelen, dan mag dat natuurlijk ook al zal de dynamiek iets anders zijn. En niet alles wat in de handleiding staat zal op jullie van toepassing zijn.

Ben je met net iets meer dan 8 dan is dat ook geen probleem. Wil je echt met een grote groep vrouwen aan de slag met Rondetafelmateriaal, dan overleggen we graag met je voor een programma van één of meerdere keren op maat (zie ook de vraag hierover).

Moet je ervaring hebben in het leiden van een groep om te kunnen rondetafelen?

Bij de box krijgt je een uitgebreide handleiding die in alles voorziet (zie meer hierover bij de vraag over de handleiding). Is er niemand in de groep met ervaring en voel je je daar onzeker over? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Je boekt een dagdeel een rondetafel-training waarop je samen met anderen een Rondetafel gaat doen. Je ervaart dan hoe dat in z’n werk gaat. Er wordt dieper ingegaan op het precieze hoe & wat en op het creëren van een open, veilige en uitnodigende omgeving.
  • Ik, Tine, kom naar jullie groep toe op de eerste avond. Dan leggen we met elkaar de basis voor de overige avonden.

Wil je van één van deze mogelijkheden gebruik maken, dan kun je dit aangeven in het berichtenveld op het bestelformulier en nemen wij contact met je op over de mogelijkheden en kosten.

Wil je overleggen over een andere manier van hulp bij het leiden van een Rondetafel of wil je hier iets over vragen voordat je een box bestelt? Dan horen we graag van je!

Kun je me vertellen hoe een Rondetafelbijeenkomst er ongeveer uitziet?

Gezellig, verrassend, inhoudelijk en divers. De dichtregel, het bijbelgedeelte, de vraag en de verwerking(en) houden je in totaal zo’n 2 uur bezig. In die tijd kan er van alles gebeuren. Er zijn momenten waarop je voor jezelf schrijft, doet, denkt en reflecteert. Op andere momenten deel je meer, doe je dingen samen en ben je in gesprek met elkaar.

Themabox
Licht

Wat zit er allemaal in een Box?

De box is een feestje op zich en voorziet in alles wat je nodig hebt om een heel seizoen te Rondetafelen. In de box vind je:

  • Voor iedereen een booklet met beelden, teksten, verhalen en schrijfruimte.
  • Alle materialen die je nodig hebt voor de verschillende avonden

Daarnaast ontvang je van ons een digitale handleiding per mail (zie volgende vraag).

Wat kan ik verwachten van de (digitale) handleiding?

Eigenlijk alles. De handleiding van ruim 40 pagina’s neemt je mee in de gedachten achter de subthema’s, teksten en verwerkingen. Ze geeft je extra achtergrond informatie, praktische suggesties voor het indelen van de tijd en het aan de gang gaan met de verwerkingen.  En aan het eind van elk subthema vind je een aantal lied/boek suggesties en een denkvraag die je in de weken tussen het samenkomen kan delen.

Kortom een heel compleet verhaal waardoor het voorbereiden echt genieten is. En mocht het voorbereiden er een keertje bij inschieten dan kun je op de avond zelf er gewoon uit voorlezen en samen al het moois ontdekken.

O, en de enige reden dat de handleiding digitaal is, is dat we deze willen aanvullen als dingen onderduidelijk zijn of jullie goede suggesties hebben om ‘m te verrijken.

Voor hoeveel bijeenkomsten is de Box?

In de booklet en de box vind je het materiaal voor minimaal 7 bijeenkomsten. Dat kunnen er meer worden wanneer je ervoor kiest een subthema op te delen in tweeën. De diverse mogelijkheden daarvoor vind je in de handleiding.

Wat kost een box?

De prijs van de box hangt af van het aantal personen waarvoor je de box bestelt. Hieronder vind je een overzichtje. Alle prijzen zijn inclusief verzendkosten binnen Nederland.

4 personen €86,00 (21,50 p.p.)

5 personen €102,50 (20,50 p.p.)

6 personen €117,- (19,50 p.p.)

7 personen €129,50 (18,50 p.p.)

8 personen €140,- (17,50 p.p.)

Heb je eerder de try-out besteld en gedaan, dan krijg je €5,- korting op de totaalprijs!

Kortom: een heel seizoen Rondetafelen met alles erop en eraan voor de prijs van een boek…

Hoe bestel en betaal ik een box?

Via dit bestelformulier kun je de box bestellen. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, hoor je op werkdagen binnen 24 uur van ons. We sturen je dan een bevestiging en rekening, of nemen (eerst) contact met je op als je dat hebt aangegeven. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden van bgeleiding of het inzetten van Rondetafelmateriaal voor grotere groepen.

Terwijl jij de rekening betaalt, maken wij jouw box klaar voor verzending. Zodra het geld binnen is sturen we ‘m via PostNL naar je toe.

Wij hebben de box besteld maar besloten toch niet te gaan rondetafelen, Wat nu?

Als je de box al in huis hebt en nog niet hebt gebruikt, neem dan even contact met ons op om het samen op te lossen.

try-out &
op maat

Ik zou het graag een keer uit willen proberen, kan dat?

Dat kan zeker. De try-out biedt materiaal aan voor één bijeenkomst om het rondetafelen uit te proberen en zo te ervaren wat het is.

De try-out is een afgeslankte versie van het eerste subthema, zodat je echt een goede indruk krijgt van Rondetafel. Wanneer je deze bestelt, krijg je een stuk van de digitale handleiding en voor iedere deelneemster een stukje van de booklet in de vorm van een grote leaflet. 

De kosten voor je groep van 4-8 personen zijn €12,50 (inclusief verzending binnen Nederland). Bestel je vervolgens de Box ‘Licht’, dan ontvang je €5,- korting op de totaalprijs.

Je kunt de try-out bestellen via het bestelformulier. Na het plaatsen van je bestelling, ontvang je op werkdagen binnen 24 uur van ons een bevestiging samen met de rekening. Terwijl jij de rekening betaalt maken wij de verzending voor je in orde en doen ‘m op de bus zodra het geld op de rekening staat.

Ik organiseer regelmatig ontmoetingen voor grotere groepen vrouwen, kan ik daarvoor ook gebruik maken van jullie materiaal?

Ja, dat is heel goed mogelijk. Er zijn verschillende opties, twee ervan lichten we hier alvast toe:

  • Een eenmalige korte proeverij of langere bijeenkomst, waarna vrouwen die enthousiast zijn geworden met elkaar een box kunnen bestellen om in een kleinere groep te rondetafelen
  • Een cyclus van meerdere bijeenkomsten waarbij er een combinatie van de subthema’s wordt gemaakt, die samen een mooi en inspirerend geheel vormen.

We houden van maatwerk en zijn flexibel, dus neem gerust contact op om het één en ander persoonlijk te overleggen.

Nog vragen?

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Laat het ons weten…